Pregled za predpis kontaktnih leč

 

 

 

IZVEDBA OČESNIH MERITEV:

 

Pri predpisu kontaktnih leč se na podlagi objektivne in subjektivne določitve dioptrije, natančno pregleda še prednji segment očesa z biomikroskopom, izvede meritve roženične ukrivljenosti in pregleda kvaliteto solznega filma ter s pogovorom s pacientom določi najprimernejšo kontaktno lečo.

IZBIRA PRIMERNIH KONTAKTNIH LEČ:

 

Predpisujemo vse vrste kontaktnih leč tako mehke kot poltrde. Pri ljudeh s starostno slabovidnostjo pride v poštev predpis bifokalnih in multifokalnih leč. 

OCENA VIDA S TESTNIMI LEČAMI:

 

Ko določimo primerno kontaktno lečo, sledi vstavitev testnega para leč in nato analiza primernosti le teh.

UVAJANJE PACIENTA:

 

Leče nato naročimo in sledi uvajanje, kjer pacient dobi navodila za uporabo in vzdrževanje kontaktnih leč. Naučimo ga vstavljati in odstraniti lečo iz očesa ter kako negovati in vzdrževati kontaktne leče. Kontaktne leče so dobra alternativa nošenju očal, še posebej pri določenih športnih aktivnostih. 

 

  • Pregled za predpis kontaktnih leč je samoplačniški.
  • Opravite ga lahko pri okulistu ali optometristu.

 

*Naši optometristi so še posebej specializirani za predpis individualno prilagojenih RGP (poltrdih) leč, ki jih naročamo na osnovi izdelave tridimenzionalne topografije roženice. Ta vrsta kontaktnih leč je predvsem priporočljiva pri visokih kratkovidnostih, daljnovidnostih in astigmatizmih, pri potrebi pri multifokalnih lečah in pri bolezenskih stanjih roženice, ki jih ni mogoče korigirati z očali (keratokonus, po operacijih ali pri zapletih po laserski operaciji dioptrije).

  

 

NAROČI SE NA PREGLED

 

Optika Rimc

KRŠKO

Cesta krških žrtev 32, 8270 Krško

T: 07 49 215 36

M: 051 625 606

optika.krsko@rimc.net

 

Optika Rimc 

BREŽICE
Cesta prvih borcev 32, 8250 Brežice

T: 07 49 90780   

M: 031 884 442
optika.brezice@rimc.net

 

Optika Rimc

LJUBLJANA

Vodnikova cesta 157, 1000 Ljubljana

T: 01 518 2400

M: 051 824 000

optika.ljubljana@rimc.net

 

   

Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING izdelavo spletne strani optikarimc.net sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

© 2024 Optika Rimc. Vse pravice pridržane. Piškotki